תהליכי שינוי
תהליכי שינוי הם הרצון שבתוכנו להתפתח, תהליך מסוג זה מופנה פנימה אל השכבות העמוקות יותר בנפש. השינוי נעשה ברובד התודעה וכשנעשים שינויים בבסיס הזיכרון התאי שבנו, השינוי משפיע בכל רמות האדם שאנחנו ואין אפשרות שלא יתקיים שינוי. כל חיווט מחדש, כל תובנה שמשתרשת, משנה את הסינפסות במוח שלנו, את תגובת מערכת החיסון ואת הזיכרון התאי בגופנו. תהליכי עומק הם הכלי המרכזי שברשותנו להכיר את האני השורשי שלנו, לפני הדמויות שאספנו לתוכנו. תהליכים של שינוי יכולים להתבטא בכל מיני אופנים ובכל מיני תחומים, אך הם רק הענפים של הגזע שיוצא מאותו השורש, ולכן כאשר עושים תהליכי שינוי בשורש אז הגזע והענפים מתעצבים ומתגמשים בהתאם אליו.
אז איך בוחרים שיטה לעבור בה שינויים עמוקים? יש כל כך הרבה שיטות ודרכים בהם ניתן להגיע לריפוי, לגילוי או לשינוי, הדרך משתנה לפי הצופה בה. כל אחת עם גוף אחר, נפש אחרת, שעברה חוויות שנות ונשמה עם תפקיד בו בחרה. השורש הוא אותו שורש, אך בגלל הרבדים השונים המרכיבים אותך הדרך לשורש ולמקור שבפנים, היא דרך שונה. במפגש של תהליכים עמוקים עושים את האבחנה בין מה שמחובר לחלקים הפעילים שבך, לבין החלקים הרדומים ודרכם בוחרים את רוח התהליך ואת הכלים בהם נשתמש על מנת להגיע לנקודת החיבור בין התת מודע למודע.
איך אעשה תהליכי שינוי עמוקים?
אחת הדרכים היא על ידי שאילת שאלות, שאלת שאלה פותחת סקרנות במוח וחריץ בלב דרכו הנשמה יכולה להיכנס ולהשפיע. אנחנו פותחים ערוץ לקבל מידע ולהעלות את הדעת אל מקום בו יש דיוק של עולמך הפנימי. תהליכים של שינוי מחזירים את התודעה שלנו לעוצמות שבה, לנקודה בה מתקיימת זכות הבחירה באופן מודע. זכות הבחירה עם מה להזדהות ועם מה לא, ובאיזה אופן לבטא את רובד הנשמה, הרוח, הנפש והאדם, באופן הגשמי שמתקבל פה בעולמנו. אפשר להמשיל את המציאות שלנו למראה בה יש השתקפות שלנו ואנו לרוב מגיבים אל אותה השתקפות. אחת המטרות החשובות היא להכיר את החלקים בתוכך, להגיע אל הדמות שבתוך המראה ולעשות שינוי בתוכה, ואז גם במראה ישתקפו לנו השינויים ובלי מאמץ. הכמיהה לאהבה לשפע רוחני, לאמת, היא זאת שתפתח צוהר אל תהליכי שינוי מוצלחים. כאשר הזמן נכון עבורך, השינוי כבר מתהווה בתוכך. לרוב נגיע אל הרצון לריפוי כשהמציאות לא פוגשת את ההגשמה שלנו וכשקורה משהו שמעורר אותנו להתבוננות פנימית עמוקה.
תהליכי שינוי ספונטניים
תהליכי שינוי קורים לנו בצורה ספונטנית או בצורה מכוונת מיוזמה שלנו. לרוב ניזום שינוי כאשר נהיה במצב בו יש תחושת ריקנות, רצון לגדול, להגיע לחופש תודעתי ולצמוח מהמקומות בהם אנחנו רגילים להיות, גם בתוך עצמנו וגם מחוץ אלינו. במצב בו לא ניזום תהליכים של שינוי, החיים יעבירו אותנו תהליכים שבהם דרך חוויות או ייסורים שונים, נסיר מעצמנו תבניות וחסימות המונעות מאיתנו להגיע אל מימוש היכולות והפוטנציאל הטמון בנו. הדרך של כולנו לבסוף משולבות בין תהליכי שינוי ספונטניים לבין תהליכים שניזום לעצמנו, בין במישור הפרקטי, הרגשי, הגשמי והרוחני. בהנחה שיש משהו ספציפי שבוער בך לשנות או תחושה כללית המבקשת התרוממות או התחדשות, הדרך לשינוי היא פנימה. אומרים שצריך אומץ על מנת לעשות שינוי אך מניסיון חיי גיליתי שצריך לא פחות אומץ כדי לא לעשות שינוי, ולכן אני פה אם את מרגישה שככה, את לא ממשיכה בחייך. כדי ללוות בדרך לשינוי, בהתחברות אל האני המקורי שלך, ולמשוך אליך מציאות אחרת, חשוב להרגיש בשלות לשחרר את המוכר.